Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ajankohtaista

18.8.2021

Sutelan maatilalla Ylistarossa on saatavilla latokuivattua, vuoden 2021 kuivaa heinää pikkupaaleissa. Sokerit vain 65! Kysy lisää 044 7003088/Arja 

 

PARASTA HEINÄÄ HEVOSELLESI

Lakeuden Laatuheinärengas Osk

Mansikkavuoren hevostalli / Virpi ja Kari Norja, Ilmajoki

 

Isonmäentie 217, 61350 Huissi
puhelin: Virpi 040 5191087 / Kari 0400 866 058
sähköposti: virpi(at)mansikkavuori.com, kari.norja(at)gmail.com
kotisivu: www.mansikkavuori.com
 
Tilallamme viljellään heinää ja viljaa sekä tarjotaan täyshoitopaikkoja hevosille. Tilan toimintaan kuuluu myös sahaustoimintaa.

 

OMILLE HEVOSILLE SÄILÖHEINÄ PARASTA

 

Osuuskunnan hallituksen puheenjohtajan, ilmajokelaisen Virpi Norjan innosti mukaan omat hevoset. Kymmenen vuotta täyshoitolatallia pyörittäneellä perheellä oli suuri tarve löytää luotettava  toimittaja, joka pystyy tuottamaan laadukasta heinää.

Kun tuota toimittajaa ei yrityksistä huolimatta löytynyt, Norjat päättivät pohjalaiseen tapaan hoitaa homman ihan itse.
- Olin herkistynyt kuivalle heinällä. Samoin tapahtui hevoselleni. Oireet helpottivat, kun siirryimme säilöheinään, Virpi Norja kertoo.
Hevostilan heinätuotanto on lähes omavaraista, vain heinän paalaamisen he ostavan ulkopuoliselta. Heinistä noin 1/3 käytetään omassa tallissa ja 2/3 myydään.
- Kun koko ajan syötämme heinää omille hevosillemme, näemme eläinten hyvinvoinnista ja rehuanalyysien tuloksista miten ravinteikasta se on.

Puheenjohtaja kehuu osuuskuntaa, jonka perustamisen myötä tuottajat ovat pystyneet paremmin panostamaan heinän laatuun ja tutkimuksiin. Verkostoituminen on tuonut selvästi lisänäkyvyyttä ja avannut uusia markkinoita.

- On tärkeää tiedottaa kaikille hevosharrastajille hyvän heinälaadun merkityksestä. Kuten ihmiselläkin, myös hevosella voi oikeanlaisella ravinnolla ehkäistä tulevia sairauksia, Virpi Norja korostaa.

 
TUOTTEET

Säilöheinä

Tuotamme ensisijaisesti säilöheinää. Säilöheinä on pölytön ja hyvä vaihtoehto kaikille hevosille. Heinä niitetään juhannuksen tienoilla ja toinen sato elokuun lopulla, riippuen sääolosuhteista. Esikuivatusaika pellolla on 1-2 vrk.

Säilöntäaineina käytämme maitohappobakteereja ja entsyymejä sisältäviä valmisteita. Muovia pintaan tulee 10-12 kerrosta.
Säilöheinän toinen sato, odelmarehu on kuin tuoretta ruohoa. Tämä on todellista hevosten herkkua!

Suurkanttipaalin tai - pyöröpaalin paino on 350-550 kg, riippuen raaka-aineen kosteudesta.

Kuljetus

Voimme kuljettaa heinää lähialueille traktorilla tai auton peräkärryllä.
 

MUUT TUOTTEET

Mansikkavuoren hevostalli on Suomen ratsastajainliiton hyväksymä yksityistalli. Karsinapaikkoja on 10 hevoselle.